Els meus llibres XXXVII: La hoja roja

Títol:
Autor: (1922-2010)
Any: 1959
Idioma original: Castellà

Editorial: Editorial Argos Vergara
Col·lecció: Libros DB (2)
Any de l’edició: 1981
Idioma de l’edició: Castellà
Traductor:
ISBN: 84-7017-685-4

Com ja vaig comentar, durant aquest últim any alguns llibres han restat tot esperant un comentari que mai no arribava i que jo fins fa uns pocs dies pensava que mai no arribaria. Però de sobte passen coses, com una simple cridada de telèfon a la feina que et fa recuperar no sols les ganes d’escriure, sinó d’escriure allò que havia estat engendrat però mai no parit, esperant en el llimb dels oblidats. Havia fins i tot arribar a convèncer-me de que estava totalment mancat de sentit escriure comentaris de llibres que quasi ningú va a llegir (els comentaris). I ara pense, perquè no…, què més dóna si ho llegeix algú o no, el que a mi realment m’importa és escriure, i si algú ho llegeix millor.

De La hoja roja em queden ja més sensacions que records. La meua memòria més que fotogràfica és expressionista, es queda amb ombres, pinzellades gruixudes que mirades de lluny et poden recordar no la realitat, sinó una realitat versemblant. De La hoja roja recorde una xica de poble que va a ciutat per servir un vell jubilat, i recorde un vell jubilat, pobre, sol, que l’única cosa que ja va fent és nosa. Una vida plana, podríem dir vulgar, amb uns certs fets destacables, o que semblaven destacables, o que algú s’havia volgut convèncer de que eren destacables encara que tots sabien, encara que no volgueren, que només eren una mostra més de mediocritat.

Una criada amb somnis que, vaja, pobra, sense cultura i sense massa atractiu físics. Ja sabeu, somnis que quedaran en somnis, cada volta més amargs i alguna vegada pensarà potser que si poguera els esborraria, nuls, mai no van ésser, en mala hora els vaig engendrar.

Al final practicitat. No es viu de somnis, no es viu de records. O potser no…, potser no ho recorde bé.

Entrades relacionades:

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Llibres i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>